Om gården

Foto: Denny Blomström

Previous

Next

Välkommen till Stallbackens Gård

Här på gården finns flera olika verksamheter.
Stallet har 7 boxplatser, egen belyst ridplan och producerar eget foder.
Frisörsalong med en fantastisk utsikt över hästarna med Östersund och Frösön i bakgrunden.
Annexet hyr vi ut som semesterboende och korttidsboende.

Om gården

Historik

Familjen Wahlberg köpte gården 1995 och då var den en oslipad diamant i Sem, södra Ås. Gården var då helt förfallen och igenväxt av sly och det fanns byggavfall överallt. Fastigheten hade under lång tid används som bygglager av Viktor Jonssons bygg.

Nu över 25år senare är gården en fantastisk plats med hästar, frisör, B&B och boende i en lugn harmoni i Åsbygden. Vi känner oss nöjda med det vi lyckats åstadkomma under de gångna åren.

Familjen består nu av Sara, Kristina, Björn och Anna. Vi älskar att resa och förutom till vårt La Casa de Manuel i Estepona, Spanien är det Brasilien som hjärtat slår lite extra för.

 

Den förfallna huvudbyggnaden från sent 1800-tal revs, ett nytt hus ritades, byggdes och stod klart hösten 1996. Stallet som för länge, länge sedan var en ladugård från samma tid stod klart efter totalrenovering 1997. Stallet har sedan färdigställandet alltid hyrts ut till hästverksamhet och varit ett populärt och omtyckt stall. Det har sedan dess haft namnet Stall Sem och det är självklart kvar.

Början av 2000-talet planerade Krokoms Kommun ett bostadsområde bakom gården med namnet Stallbacken. Gårdens stall är områdets närmaste och namnet Stallbackens Gård växte fram som ett naturligt varumärke för gården.

 

2013 tog familjen ett beslut att på gården bygga ett annex som ska användas som gästhus och någon typ av rörelse på gården. Parkering och en mindre väg planerades till annexet. Vägen blir också en enklare väg från stallet till gårdens ridplan som är 40x20m på baksidan av huvudbyggnaden.

Gården ligger vackert beläget i Sem, södra Ås 1 km efter Byskogen på högersida. Från centrala Östersund är det endast 7 km, knappt 10 minuter med bil och med buss ca 15 minuter. Gården är på 4,5 hektar och är självförsörjande med ekologiskt foder upp till 7 hästar. Från ridplanen och annexet är det en vacker utsikt mot Östersund och Frösön.

 

Välkommen!

Nedan några bilder från före ordningsställandet och bygget av gården på 90-talet.

 

Om du gillar det här, ta en sekund att dela med världen så att vi kan växa!