Stall Sem

stallsem_svart

Stall Sem

Stallet går under benämningen ”lugnt stall” och tanken är att alla som befinner sig i stallet ska få en lugn, harmonisk och trivsam vistelse. Att umgås med hästar är det bästa som finns och upplevelsen ska vara underbar, lugnt, utan krav, måsten och stress.

Stall Sem har plats för 7st hästar med gemensam hage. Vi erbjuder plats för både box och utedrift av ridhästar.  Boxplatserna i stallet är för små och medelstora hästar. Även hästarna på utedrift har en egen boxplats.

Gården är på 4,5 hektar och är självförsörjande på foder och har en stor gemensam hage. Här går hästarna tillsammans i flock som ger en fantastisk gemenskap.

Viktigt är att hela Gården är rökfri inte bara i stallet då det är för säkerhet och allas trivsel.

Boxplatser

Vi hyr ut boxplatser kooperativ liknande där alla hjälps åt med sysslorna. Ett stall som går under ”lugnt stall” och detta håller vi hårt på.

Utsläpp vardagar, frukost, lunch och middag med egna utvecklade automatiska foderboxar och manuell kvällsmat. Kvällar, helger, lov och storhelger rullande schema mellan hästägarna.

Då vi har egen mark producerar vi även eget ekologiskt hö som vi erbjuder våra hyresgäster. Det är också praktiskt då vi låter alla hästar gå tillsammans i samma hage.

Gården har egen 40x20m stor belyst ridplan med hindermaterial.

Allt gödsel återvinns och sprids på åkrar i närheten.